Victor Pak Premium Corner

Geef burger echte vrijheid in vaccinkeuze

03 juni 2021

Nederland houdt nog altijd vast aan bureaucratische regelzucht in het vaccinatiebeleid. Jongeren krijgen geen Janssen-vaccin meer en wachten nog steeds tot zij aan de beurt zijn voor vaccinatie. Gooi het beleid open en geef de burger meer keuzevrijheid, schrijft Victor Pak.

Het aftellen is al weken bezig. Op dit moment mogen Nederlanders geboren tot en met 1982 een vaccinatieafspraak maken. Voor degenen die in de 21 jaar daarna zijn geboren, is het nog wachten.

Veel zin heeft het aftellen van geboortejaren niet meer. De echt kwetsbare groepen in de samenleving zijn al gevaccineerd als ze dat wilden en het verschil in risico dat twintigers en dertigers door corona lopen, is verwaarloosbaar. Vandaar dat Duitsland en Frankrijk het vaccineren vrijgeven: iedereen die dat wil, kan daar een afspraak maken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.