Premium Lock Simon Kjaer: een ridder als aanvoerder

14 juni 2021Leestijd: 4 minuten
Deens aanvoerder Simon Kjaer troost de vriendin van Eriksen, Sabrina Kvist Jensen. Foto: ANP

Uitputtend krachtvoetbal bij Oranje tegen Oekraïne, constateert Hugo Camps. En bij de Denen was er sprake van een humanitair hoogstandje.

Zoals het tedere gelaat van mevrouw Eriksen in de handen van Simon Kjaer lag, werd de grens tussen leven en dood opeens minder grimmig. Het stadion herademde en in de ogen van de Deense spelers ontstond nieuw licht. Christian Eriksen had de hartstilstand overleefd. Om weer te lachen was het nog te vroeg, maar de gezichten waren zienderogen opgeklaard.

Hugo Camps schrijft wekelijks een sportcolumn voor EW. Camps (Molenstede, 1943) schrijft sinds 1986 voor EW en maakte in die hoedanigheid vele markante interviews met topsporters.

Aanvoerder Kjaer was de ridder van de avond. Hoe delicaat hij de vrouw van Eriksen troostte, de spelers van Denemarken onder een grauwsluier wegsleepte en hoe hij zijn ­eigen paniek en verdriet oversteeg, was van een ontroerende delicatesse. Een humanitair hoogstandje.

Daley Blind kent het psychisch ongemak van hartproblemen

De verslagenheid was groot in Kopenhagen. Een speler die op het veld in elkaar zakt, doet alle alarmbellen rinkelen. Als gewezen hartpatiënt is Daley Blind bijzonder ­attent op zo’n dramatisch moment. Blind deed een plechtige oproep om voetballers die hartfalen hebben meegemaakt, met rust te laten. ‘Stop de speculaties over hun toekomst, laat ze zelf beslissen.’

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw