Hugo Camps Hugo Camps Premium Corner

Simon Kjaer: een ridder als aanvoerder

14 juni 2021

Uitputtend krachtvoetbal bij Oranje tegen Oekraïne, constateert Hugo Camps. En bij de Denen was er sprake van een humanitair hoogstandje.

Zoals het tedere gelaat van mevrouw Eriksen in de handen van Simon Kjaer lag, werd de grens tussen leven en dood opeens minder grimmig. Het stadion herademde en in de ogen van de Deense spelers ontstond nieuw licht. Christian Eriksen had de hartstilstand overleefd. Om weer te lachen was het nog te vroeg, maar de gezichten waren zienderogen opgeklaard.

Hugo Camps schrijft wekelijks een sportcolumn voor EW. Camps (Molenstede, 1943) schrijft sinds 1986 voor EW en maakte in die hoedanigheid vele markante interviews met topsporters.

Aanvoerder Kjaer was de ridder van de avond. Hoe delicaat hij de vrouw van Eriksen troostte, de spelers van Denemarken onder een grauwsluier wegsleepte en hoe hij zijn ­eigen paniek en verdriet oversteeg, was van een ontroerende delicatesse. Een humanitair hoogstandje.

Daley Blind kent het psychisch ongemak van hartproblemen

De verslagenheid was groot in Kopenhagen. Een speler die op het veld in elkaar zakt, doet alle alarmbellen rinkelen. Als gewezen hartpatiënt is Daley Blind bijzonder ­attent op zo’n dramatisch moment. Blind deed een plechtige oproep om voetballers die hartfalen hebben meegemaakt, met rust te laten. ‘Stop de speculaties over hun toekomst, laat ze zelf beslissen.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.