Bram Hahn Premium Corner

Waarom PCR-tests toch gratis moeten worden

28 mei 2021

Er waren goede redenen om de vakantie-PCR-test niet zonder meer gratis te maken. Maar de Europese eis van twee vaccinaties om vrij te mogen reizen, verandert de zaak, schrijft Bram Hahn.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) stelde zich zuinig op toen de Tweede Kamer opheldering vroeg over wie opdraait voor de kosten van de PCR-test die burgers moeten doen als ze komende zomer zonder vaccinatiebewijs de grens over willen.

Wanneer je een vakantie naar Italië kunt betalen, kan zo’n testje er ook wel bij, redeneerde De Jonge. Gezien de ophef over de miljarden aan niet onderbouwde corona-zorgkosten, was de terughoudendheid van de minister te begrijpen. Daarbij zag hij alleen wel over het hoofd dat een gezin van vier of vijf al gauw enkele honderden euro’s kwijt kan zijn aan testen bij vertrek en terugkeer.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.