Premium Lock Stop met de lijfrente, begin met nieuwe naam

20 mei 2021Leestijd: 2 minuten
President van de Algemene Rekenkamer Arno Visser - ANP

De Algemene Rekenkamer stelt voor om het pensioensparen voor ondernemers te vereenvoudigen, fiscaal vriendelijker te maken en te voorzien van een nieuwe naam. Een voorstel uit duizenden, schrijft Jeroen van Wensen, want wie wordt er nou warm van een product dat lijfrente heet?

De Algemene Rekenkamer veegde ook deze ‘Verantwoordingsdag’ weer de vloer aan met het fiscale beleid van het kabinet. Met als terugkerende ergernis dat het belastingstelsel intussen 116 doorgaans nutteloze fiscale regelingen kent, die samen jaarlijks meer dan 111 miljard euro kosten.

Bekende regelingen zijn de lagere bijtelling voor elektrische auto’s van de zaak en de recente vrijstelling van overdrachtsbelasting voor starters op de huizenmarkt.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.