Victor Pak Premium Corner

Bergkamp, doe aangifte tegen Baudet: coronaregels gelden ook voor politici

16 mei 2021

Tweede Kamerleden zijn tijdens de parlementaire debatten vrij om te zeggen en te schrijven wat ze willen. Maar regels als de mondkapjesplicht en de anderhalve meter afstand gelden voor politici net zo goed als voor de burger. Kamervoorzitter Vera Bergkamp moet aangifte doen tegen politici en medewerkers die de regels overtreden, schrijft Victor Pak.

Lees ook dit omslagverhaal terug: Hoe mateloze eigenwaan van Baudet Forum liet imploderen

Een voetballer zou een schwalbe hebben gemaakt na het schouderklopje dat Thierry Baudet uitdeelde aan D66’er Jan Paternotte in de nationale vergaderzaal. Paternotte bleef staan, terwijl Kamervoorzitter Bergkamp (D66) toekeek en niet ingreep. Het (niet-)handelen van de voorzitter was misschien nog wel merkwaardiger dan het gedrag van Baudet.

Binnenhof als coronabrandhaard

Bergkamp liet het voorval achteloos aan zich voorbijgaan, waarna een hulpeloos toekijkende Paternotte via een punt van orde liet vastleggen dat Baudet opnieuw de coronaregels had overtreden in de Tweede Kamer. Baudet zou hetzelfde bij Kamer-medewerkers doen. Binnenkort volgt een gesprek tussen Forum voor Democratie en het bestuur van de Kamer, maar waarom doet Bergkamp niet gewoon aangifte?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.