Marieke ten Katen Premium Corner

Laat 60-minners zelf keuze maken over AstraZeneca-vaccin

10 april 2021

Mensen onder de zestig jaar kunnen geen aanspraak meer maken op het coronavaccin van AstraZeneca. De voordelen wegen bij die leeftijdsgroep volgens het kabinet niet op tegen de nadelen van het vaccin. Onbegrijpelijk, schrijft Marieke ten Katen, want het kabinet ontneemt hiermee de keuzevrijheid aan 60-minners, die prima zelf die afweging kunnen maken.

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) stelde afgelopen week vast dat er – zoals eerder al werd vermoed – inderdaad een verband bestaat tussen een ernstige bloedaandoening (stolselvorming in combinatie met een verlaagd aantal bloedplaatjes) en het coronavaccin van AstraZeneca. Vanaf nu spreken we van een bijwerking, zei Ton de Boer daarover, de voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, de Nederlandse medicijnautoriteit.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.