Arendo Joustra Premium Corner

Na het stemmen: waarop mag de kiezer hopen?

18 maart 2021Leestijd: 2 minuten

Nu de verkiezingen met alle emoties en soms persoonlijke vetes achter de rug zijn, mag je als burger en kiezer drie dingen hopen, schrijft Arendo Joustra. Meer contact van volksvertegenwoordigers met burgers, zuinigheid met belastinggeld en nuchterheid.

In de eerste plaats dat volksvertegenwoordigers ook buiten verkiezingstijd wat vaker contact met de burger zoeken. Afgelopen weken hebben ze miljoenen euro’s uitgegeven aan advertenties om hun standpunten te verduidelijken. Maar na de stembusstrijd blijft het veelal stil. Tenzij je de moeite neemt ze een e-mail te sturen. En dan nog.

Eric Vrijsen analyseert de verkiezingsuitslag: Ruk naar het midden met winst D66, links kwijnt wegRutte Kaag

Hier wreekt zich het systeem dat de meeste Kamerleden op de slippen van de lijsttrekker de Tweede Kamer binnenglippen. Zonder zelf veel moeite te hoeven doen, stemmen te vergaren en kiezers te verleiden. Dat maakt ze gemakzuchtig en weinig attent.

Graag zuinig met belastinggeld

In de tweede plaats mag je hopen dat zuinigheid met belastinggeld bezit neemt van politieke fracties.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.