Eric Vrijsen Premium Corner

Laat die borden staan en de affiches hangen

10 maart 2021

Verkiezingsborden worden vaak gestolen. Affiches van partijen worden beklad. Foto’s van lijsttrekkers krijgen een hitlersnorretje. Eric Vrijsen over deze irritante praktijken, die meestal toch goed uitpakken voor de benadeelde partij. Een gezonde democratie straft via de stembus intolerantie af.

Het hoort niet, maar het hoort ook bij de verkiezingskoorts. Activisten die de affiches van politieke partijen bekladden en verwijderen. Ze kunnen het niet nalaten ook hier en daar een hitlersnorretje tekenen. Flauw hoor.

Vanuit Rotterdam zijn er berichten dat stelselmatig verkiezingsborden van de VVD, DENK, D66 en GroenLinks worden ontvreemd. De partijen overwegen aangifte te doen.

Rutte-borden in de schuur

Op social media plaatste een radicaal rechtse activist het triomfantelijke bericht dat hij tientallen VVD-borden met de foto van Mark Rutte uit het straatbeeld had verwijderd. Schaamteloos had hij een foto bijgevoegd van de aanplakborden die nu bij hem in de schuur stonden. Hij sloeg zich op de borst, want alleen de borden van PVV, Forum voor Democratie, SGP en de kleine linkse splinters liet hij hangen. De rest moest weg.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.