Victor Pak Premium Corner

Hoera, meer fracties in de Tweede Kamer

20 maart 2021

Zeventien politieke partijen behaalden een zetel in de Tweede Kamer. Reden voor een feestje, want nu worden meer geluiden gehoord in de belangrijkste politieke vergaderzaal. Zorgen over bestuurbaarheid zijn onterecht en een kiesdrempel zou weinig oplossen, schrijft Victor Pak.

Het is inmiddels traditie. Na elke verkiezing neemt het aantal fracties toe in de Tweede Kamer en daarmee ook de roep om daar wat aan te doen. Vaak wordt dan het argument gebruikt dat Nederland onbestuurbaar zou worden.

De kiezer kiest

De voordelen worden vergeten, terwijl die essentieel zijn. De Tweede Kamer is de belangrijkste vergaderzaal van het land. Iedere Nederlander wordt er door vertegenwoordigd. Hoe meer politieke geluiden er te horen zijn, des te beter daaraan wordt voldaan. Nederland past niet meer in de mal dat slechts een handvol grote partijen het merendeel van de zetels in de Kamer bezet.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.