Arendo Joustra Premium Corner

Kiezer moet zich niet gedragen als gemakzuchtige consument

25 februari 2021Leestijd: 2 minuten

Met iets meer dan twee weken te gaan voordat de stembussen opengaan, hoor je links en rechts dat er te weinig te kiezen valt. Dat is een nogal gemakzuchtig verwijt, schrijft Arendo Joustra.

Ten eerste staan niet minder dan 37 politieke partijen ingeschreven voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dus dat er te weinig te kiezen valt, is een gotspe. Keuzestress ligt meer voor de hand.

Bovendien kan een kiezer zich niet opstellen als een passieve consument. Stemmen is niet alleen een recht, maar betekent ook een plicht. Als burger van een democratie heeft de kiezer de opdracht zich actief te informeren.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.