Redacteur Carla Joosten Carla Joosten Premium Corner

Politiek machteloos tegenover ongedisciplineerde burger

15 januari 2021

Zijn de burgers die positief zijn getest en zich desondanks onder de mensen begeven onnozel, dom of koppig? Waarschijnlijk zijn alle categorieën vertegenwoordigd. Politici staan machteloos. Wat mist, is burgerschapszin, schrijft Carla Joosten.

Naar schatting 20 procent van de burgers houdt zich niet aan de coronamaatregelen.  Van de positief getesten blijft slechts 73 procent thuis.

Wie zich weleens in een supermarkt waagt, ziet altijd wel een paar overtreders van de regels. Zijn het niet de jongelui die gezellig met elkaar kakelend de vakken vullen, dan zijn het wel klanten die met z’n tweeën eens rustig de schappen afgaan. Soms zelfs met een kind aan de hand.

Met komst van Britse variant worden risico’s groter

Overtreders van de coronaregels vind je overal. Het zijn niet alleen de feestende jongeren die eruit breken en desnoods ’s nachts in een bos losgaan. Het zijn ook volwassenen die, hoewel onnodig, toch naar hun werk gaan, toch gaan borrelen of voorover gebogen samen een telefoon beloeren. Nul meter afstand.

Nu de besmettelijke Britse virusvariant in de lucht hangt, worden de risico’s voor anderen die zich noodgedwongen buiten de deur begeven groter.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.