Rob Ramaker Premium Corner

Bedrijven willen best kernenergie maar niet met dit beleid

09 december 2020Leestijd: 2 minuten

Het is een terugkerend mantra van tegenstanders van kernenergie: het is niet verboden maar bedrijven willen het simpelweg niet meer. Een voorstel om twee kerncentrales te bouwen bij Borssele bewijst hun ongelijk. Bedrijven staan best open voor kernenergie maar niet bij dit beleid, schrijft Rob Ramaker.

Alles wat u wilt weten over kernenergie in 64 vragen

Houd de kerncentrale in Borssele langer open en bouw ernaast twee nieuwe kerncentrales. Dit plan lanceerde energiebedrijf EPZ, eigenaar van Borssele, 2 december in de Tweede Kamer. Kernenergie levert dan zo’n 25 procent van de stroombehoefte. Zonder CO2-uitstoot en met een gering beslag op land.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.