Marieke ten Katen Premium Corner

Kabinet, houd toch eens op over Kerst

10 december 2020Leestijd: 2 minuten

Het kabinet lijkt over bijna niets anders meer te praten dan over de vraag: wat mag er met Kerst? Maar voor genoeg Nederlanders is een uitbundige Kerst nu helemaal niet zo belangrijk. Geef liever wat meer duidelijkheid over de cijfers waarop het kabinet stuurt, schrijft Marieke ten Katen.

Tijdens de persconferentie van dinsdag 8 december viel het woord ‘Kerst’ liefst 54 keer. ‘Al een paar weken geleden zag je de eerste kerstbomen in huiskamers, zag je lichtjes in tuinen en kerstversieringen in het straatbeeld, en nu, meteen na Sinterklaas, draaien de kerstboomverkopers overuren. Het laat zien hoe extra belangrijk Kerst dit jaar voor ons is,’ zo begon premier Mark Rutte (VVD) zijn toespraak.

Persconferentie

Lees meer over de laatste persconferentie: Geen versoepelingen: slepende strijd tegen het virus duurt voort

‘Kerst is een tijd van samenzijn,’ schreef minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) even later op LinkedIn. ‘En juist na dit bijzondere jaar hebben we daar allemaal extra behoefte aan.’

Klein gezelschap kan
ook leuk zijn

Maar voor genoeg Nederlanders is de behoefte aan een uitbundige Kerst op dit moment helemaal niet zo groot. Uit onderzoek van onder meer de Erasmus Universiteit blijkt dat ruim de helft van de Nederlanders (55 procent) helemaal geen versoepelingen rond de Kerst wil en de huidige maatregelen zelfs tot eind februari denkt te kunnen volhouden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.