Robbert de Witt Premium Corner

Treurig: Nederland kijkt schaapachtig toe als Israël weer de schuld krijgt

10 november 2020Leestijd: 2 minuten

Altijd maar weer is Israël het doelwit van resoluties van de Verenigde Naties, en altijd weer kijkt Nederland passief toe, schrijft Robbert de Witt. Waarom luistert minister Stef Blok niet naar de Tweede Kamer?

De passieve Nederlandse houding als Israël in het beklaagdenbankje zit in Genève of New York is al jaren een doorn in het oog van sommige partijen. SGP-voorman Kees van der Staaij vond in 2017 dat het welletjes was. Hij diende een motie in, met steun van Geert Wilders en Thierry Baudet. Daarin werd het kabinet opgeroepen om ‘actief stelling te nemen tegen het disproportioneel agenderen tegen Israël’ en ‘onrechtvaardige resoluties’ af te wijzen.

Alles weten over de band tussen Nederland en de Joodse staat? Koop de Speciale Editie Ons Israël in onze webshopOns Israël

De motie werd aangenomen. Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD) onderschreef dat Israël onevenredig vaak wordt terechtgewezen.

Het was blijkbaar voor niets.

Resolutie behandelt Tempelberg als exclusief islamitische plaats

Vorige week donderdag werden zeven VN-resoluties aangenomen die specifiek gingen over het Israëlische beleid ten aanzien van de Palestijnen. Zes van de zeven werden gesteund door Nederland.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.