René van Rijckevorsel Premium Corner

School moet juist pal staan voor docent die islamdiscussie aandurft

24 november 2020

Het Leidse Visser ’t Hooft Lyceum distantieerde zich van een godsdienstdocent die zijn leerlingen vragen stelde over de relatie tussen godsdienstvrijheid en islamitische terreur. Zeker na ‘Samuel Paty’ en de bedreiging van een docent in Rotterdam is dat bijzonder laf, schrijft René van Rijckevorsel.

Hoe komt het dat mensen een godsdienst aanhangen die zo veel geweld voortbrengt? Waarom zijn er zo veel moslimterroristen? Vragen die 3-vwo-leerlingen op het christelijke Leidse Visser ’t Hooft Lyceum moesten beantwoorden in een ‘artikel’ van 500 woorden. Thema: ‘godsdienstvrijheid en islam’.

Ophef rondom cartoon in klasLees ook dit commentaar van Gertjan van Schoonhoven: Maak van middelbare school geen laffe ‘safe space’

Je zou zeggen: hoe geef je in zo weinig woorden antwoord op zulke grote vragen? Maar een leerling fotografeerde ze en zette ze op Twitter. Daar waren de reacties voor Twitterbegrippen nog redelijk beschaafd: ‘God allemachtig wat een shitzooi’ en ‘Ik vind het zo erg voor moslimkinderen op deze school, plaatsvervangend misselijk’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.