Jeroen van Wensen Premium Corner

Waarom versobert het kabinet juist nu een broodnodige mkb-regeling?

07 oktober 2020Leestijd: 2 minuten

De steun waarmee het kabinet het bedrijfsleven door de crisis helpt, is indrukwekkend, schrijft Jeroen van Wensen. Ondernemers kunnen aanspraak maken op regelingen om lonen en vaste lasten van te betalen. En er komt aanvullende hulp in de vorm van een Baangerelateerde Investeringskorting, de BIK, die twee miljard euro per jaar mag kosten. Het kabinet tuigt in moordend tempo nieuwe regelingen op, en tast daarbij diep in de buidel. Juist daardoor valt het met Prinsjesdag ingediende wetsvoorstel om de zogeheten liquidatieverliesverrekening in te perken, zo moeilijk te begrijpen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.