Bram Hahn Premium Corner

Ook in geval van mondkapjes: wacht niet op de overheid

01 oktober 2020

Verder dan een dringend advies om in drukke binnenruimtes mondkapjes te dragen, wil het kabinet vooralsnog niet gaan. Maar waarom wachten op een weifelende overheid, vraagt Bram Hahn zich af.

Terwijl het Outbreak Management Team zich nog beraadt over het al dan niet dragen van mondkapjes, geldt op gezag van het kabinet per direct een dringend advies om mondneusmaskers te dragen in drukke, openbaar toegankelijke binnenruimtes. Tal van winkels en winkelketens lieten meteen weten dat zij niet van plan zijn om klanten te weigeren als die geen mondkapje dragen.

Halfslachtige polderoplossing

Onder meer HEMA en een aantal supermarktketens willen niet voor de overheid de kastanjes uit het vuur halen door klanten te weren die het dringende advies niet opvolgen. Ook in de Tweede Kamer klonk de kritiek dat het kabinet deze kwestie niet op het bord van de ondernemer moet schuiven. Die zou ineens zonder duidelijke juridische basis klanten moeten gaan weigeren.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.