Jeroen van Wensen Premium Corner

Geen compensatie box 3, wel onderzoek naar belastingverlaging

17 oktober 2020Leestijd: 3 minuten

Spaarders die hun best deden, konden in de jaren 2013 tot en met 2016 meer dan 1,2 procent rente krijgen over hun spaargeld, zei het kabinet afgelopen vrijdag, 16 oktober. Daardoor was de box 3-heffing niet te hoog, en krijgen spaarders geen compensatie. Wel schermt het kabinet met een lagere vermogensrendementsheffing voor gepensioneerden die moeten leven van hun spaargeld. Volgens Jeroen van Wensen is dat niet meer dan een loze belofte.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.