Jeroen van Wensen Premium Corner

Eenmalige opname uit pensioenpot is prima plan

05 september 2020

Tien procent van de waarde van de pensioenaanspraak: dat mogen werknemers die met pensioen gaan vanaf 2022 eenmalig opnemen uit hun pensioenpot. Donderdag diende D66-minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken daartoe zijn wetsvoorstel in. Ondanks een paar gebreken verdient het voorstel  lof, schrijft Jeroen van Wensen.

Mocht het wetsvoorstel om eenmalig een bedrag op te kunnen nemen het halen, dan krijgen werknemers die met pensioen gaan er een interessante keuzemogelijkheid bij. In getallen: een werknemerspensioen van 1.000 euro per maand, is op de pensioenleeftijd ongeveer 200.000 euro waard is (elke eur0 aan pensioenuitkering, is voor een 68-jarige bij de huidige rente en sterftekans ongeveer 18 euro waard. Bedragen wijzigen maandelijks).

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.