In andere landen gaan collega’s van Geert Corstens na hun pensionering rozen kweken of een biografie schrijven over een vergeten zeventiende-eeuwse dichter. Dat is in elk geval verstandiger dan je uitlaten over wat politici al of niet moeten doen, schrijft Arendo Joustra.
Het is onbegrijpelijk waarom de gewezen president van de Hoge Raad zich afgelopen zondag liet verleiden zijn oordeel te vellen over de affaire-Grapperhaus. Corstens vond, zo zei hij in het tv-programma Buitenhof, dat de minister van Justitie de eer aan zichzelf had moeten houden en had moeten aftreden na de bruiloft-blamage.
Meer van Arendo Joustra Hoge Raad laat zich kennen als een schijnheilig baasje
Maar even zo goed kun je beweren dat Corstens de eer aan zichzelf had moeten houden. Hij is natuurlijk een burger die alles mag vinden en zeggen wat hij denkt. Maar hij is vooral oud-president van de hoogste rechtsprekende instantie in Nederland en met dat volle gewicht velde hij zondag zijn oordeel. Als hij de eer aan zichzelf had gehouden, had hij gezwegen. Ook al had hij het grootste gelijk van de wereld.
Laden…
Word abonnee en lees direct verder
Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.
Bent u abonnee en hebt u al een account?
Log dan hier in
Verder lezen?
U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.
Er ging iets fout
Uw sessie is verlopen
Wilt u opnieuw inloggen
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.
Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.