Arendo Joustra Premium Corner

Verbijsterende Nieuwsuur-reportage over Wisconsin: niet één Trump-stemmer aan het woord

19 augustus 2020

Nieuwsuur zond dinsdagavond een reportage uit over Wisconsin, een staat die cruciaal is bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november aanstaande. Tot verbijstering van Arendo Joustra kwamen alleen Democraten aan het woord.

Elk medium moet lekker doen waar het zin in heeft, vrijheid blijheid. Maar de NOS betalen Nederlanders met z’n allen, en vandaar dat NOS-programma’s al snel aan kritiek blootstaan. Dat varieert van ‘staatsomroep’ tot ‘linkse propaganda’.

Die kritiek komt ook van de eigen leiding. Zo noemde de toenmalige baas van de publieke omroep Henk Hagoort de eigen programma’s ‘drie keer de Volkskrant’– een verwijzing naar het ochtendblad van linkse snit. En zijn opvolger Shula Rijxman vond vier jaar geleden dat het legertje journalisten dat de publieke omroep naar de Verenigde Staten had gestuurd ‘de trumpisten’ te weinig aandacht had gegeven.

Kritiek niet altijd terecht

Bij het NOS Journaal hebben ze de kritiek ter harte genomen en proberen ze uit alle macht verschillende perspectieven aan bod te laten komen, zo blijkt deze week uit een EW-reportage van Gertjan van Schoonhoven vanaf de werkvloer van het journalistieke bolwerk. Het lukt niet altijd, maar het streven is er, zo wordt gezegd.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.