Gerlof Leistra Premium Corner

Onderzoek naar magistraten levert louter reputatieschade op

06 augustus 2020Leestijd: 2 minuten

Dat twee topmagistraten met een geheime relatie niet worden vervolgd voor mogelijk privégebruik van overheidsmiddelen betekent niet dat hun ontslag onterecht was. Wel is hun reputatie door het langdurige onderzoek en alle beschuldigingen ernstig beschadigd. Dat worden torenhoge claims, voorspelt Gerlof Leistra.

In mei 2018 raakten hoofdofficieren van justitie Marc van Nimwegen (Rotterdam) en Marianne Bloos (functioneel parket) in opspraak wegens een jarenlang verzwegen liefdesrelatie en vermeend misbruik van overheidsdiensten, zoals een auto met chauffeur. Als procureur-generaal zou Van Nimwegen Bloos in 2011 hebben benoemd tot hoofdofficier, terwijl ze toen al een verhouding hadden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.