Arendo Joustra Premium Corner

Nationalisme hoeft lang niet altijd slecht te zijn

23 augustus 2020Leestijd: 2 minuten

De geschiedenis heeft bewezen dat nationalisme niet altijd slecht hoeft te zijn, maar dan noemen we het liever geen nationalisme, schrijft Arendo Joustra in een korte column.

Nationalisme wordt vaak gezien als iets afkeurenswaardig. Iets wat een groot gevaar in zich herbergt. Vooral aan de linkerkant van het politieke spectrum willen ze er weinig van weten.

Meer van Arendo Joustra over dit onderwerp: Nationalisme niet voorbehouden aan rechts

Daar citeren ze graag uit een persoonlijke en indrukwekkende toespraak die François Mitterrand hield op 17 januari 1995 in het Europees Parlement. Onder luid applaus waarschuwde de socialistische Franse president dat nationalisme tot oorlog leidt. Le nationalisme, c’est la guerre!

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.