Bram Hahn Premium Corner

Laat scholen zelf beslissen over mondkapjes

25 augustus 2020Leestijd: 2 minuten

Meer en meer scholen voeren toch een mondkapjesplicht in. Laat ze. Baat het niet, dan schaadt het niet, schrijft Bram Hahn.

Een middelbare school in Assen kondigde weken geleden al aan dat zij leerlingen zou opdragen op school een mondkapje te dragen. En nu in twee van de drie regio’s de scholen weer zijn begonnen, blijkt dat veel scholen dat voorbeeld volgen, wordt duidelijk uit een rondvraag van de NOS.

Het lijkt op willekeur en paniek, en in strijd met het advies van het RIVM, dat geen heil ziet in mondkapjes voor scholieren. Maar het is zeer begrijpelijk dat scholen er toch toe overgaan.

Het RIVM doet de aanbevelingen op basis van twee aannames: ten eerste dat kinderen geen grote rol spelen bij de verspreiding van het virus, en ten tweede dat mondkapjes ook niet zoveel helpen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.