Arendo Joustra Premium Corner

Zwarte Piet-verbod: Facebook is particuliere onderneming en mag huisregels aanscherpen

12 augustus 2020

Het techbedrijf Facebook gaat zijn huisregels aanscherpen en direct klinkt het woord censuur. Ten onrechte. Facebook is een particuliere onderneming die eigen regels mag opstellen, ook al worden die door de gebruikers als censuur ervaren, schrijft Arendo Joustra.

Vooral de boodschap dat plaatjes van Zwarte Piet niet langer worden toegestaan, schiet Nederlanders in het verkeerde keelgat. PVV-leider Geert Wilders meent dat de ‘totalitaire staat steeds dichterbij komt’.  Ook Marc Gilling, voorzitter van het Sint & Pietgilde, is ontstemd. Anderen, zoals het CIDI, dat waakt tegen antisemitisme, menen daarentegen dat de maatregelen van Facebook nog niet ver genoeg gaan.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.