Jelte Wiersma Premium Corner

Bravo Von der Leyen: Commissie weigert subsidie aan Poolse gemeenten met ‘homo-ideologie vrije zones’

08 augustus 2020

De Europese Commissie heeft aanvragen voor een EU-subsidie door zes Poolse steden met ‘lhbti-ideologievrije’ en ‘gezinsvriendelijke’ zones afgewezen. De Duitse Commissievoorzitter Ursula von der Leyen (CDU) verklaarde deze week: ‘Onze verdragen verzekeren dat elke persoon in Europa vrij is om te zijn waar ze willen zijn, te leven waar ze willen leven, lief te hebben wie ze lief willen hebben en zo hoog mogelijk te reiken als ze willen.’ Bravo, schrijft Jelte Wiersma.

Dat Von der Leyen het verstrekken van EU-subsidies koppelt aan al dan niet wenselijke opvattingen, is een noviteit. Tijdens de top van de Europese Raad van Regeringsleiders en Staatshoofden, van 17 tot en met 21 juli, over een corona-herstelfonds en de nieuwe meerjarenbegroting van de Europese Unie (EU) hamerde premier Mark Rutte (VVD) erop dat netto-ontvangende landen, vooral Oost-Europese, de democratie, rechtsstaat, vrije meningsuiting en mensenrechten hoog in het vaandel moeten houden en anders geen geld meer moeten krijgen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.