Jelte Wiersma Premium Corner

Nederlandse draai: Rutte bedrijft machtspolitiek en zet Commissie terecht buitenspel

20 juli 2020Leestijd: 3 minuten

Nederland zag de Europese Commissie altijd als handhaver van regels en daarmee als beschermheer tegen de machtswillekeur van grote landen. In de praktijk blijkt de Commissie regels niet te handhaven en de grote landen van dienst te zijn. Die realiteit is in Den Haag eindelijk ingedaald. Rutte doet er tijdens de EU-top in Brussel sinds vrijdag dan ook alles aan de macht van de Europese Commissie te breken, schrijft Jelte Wiersma.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.