Nicolette van den Hout Premium Corner

Ondervraag ook Kamerleden bij toeslagenaffaire

03 juni 2020Leestijd: 2 minuten

Het is goed dat Kamerleden willen weten wat er precies is misgegaan met de toeslagen, maar ze vergeten belangrijke medespelers uit te nodigen voor de mini-enquête over de affaire: zichzelf. Ook de Tweede Kamer speelde een belangrijke rol bij het uit de hand gelopen toeslagencircus, schrijft Nicolette van den Hout.

Dinsdag stemden alle partijen in met het voorstel van GroenLinks om een mini-enquête te houden over de toeslagenaffaire. Op die manier kunnen Kamerleden  premier Mark Rutte (VVD), toenmalig staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD), voormalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher (PvdA) en topambtenaren bij de fiscus onder ede horen.

Ze hopen duidelijkheid te krijgen over de politieke besluitvorming in het toeslagendossier. De Kamerleden zullen waarschijnlijk ook de huidige minister van Financiën, Wopke Hoekstra (CDA), en de oud-staatssecretarissen van Financiën Frans Weekers (VVD) en Menno Snel (D66) willen horen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.