Redacteur Carla Joosten Carla Joosten Premium Corner

Tweede Kamer, doe corona-onderzoek zelf

25 juni 2020Leestijd: 2 minuten

De Tweede Kamer wil een onafhankelijk onderzoek naar het coronabeleid. Maak er een parlementair onderzoek van, schrijft Carla Joosten.

Waarom moet een externe partij een onderzoek naar het gevoerde coronabeleid doen? Waarom pakt de Tweede Kamer dat onderzoek niet zelf op?

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van Elsevier Weekblad.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

cover Elsevier Weekblad editie 26 2020 onderzoek over salarissen, "Wie verdient wat? "

De gehele Kamer wil dat het kabinet voor 1 september een rapport over de aanpak van de coronacrisis presenteert. Doel is om hierin de plussen en minnen van het kabinets­beleid te inventariseren om er lering uit te trekken als het coronavirus weer opspeelt.

Heel goed. Het beleid is in grote haast tot stand gekomen. Er zijn ongetwijfeld fouten gemaakt en daarvan valt te leren. Reden waarom het kabinet de Onderzoeksraad voor Veiligheid al opdracht voor een onderzoek gaf. Prima. Maar dat duurt zeker een jaar. Het kan geen kwaad ook op kortere termijn informatie te vergaren.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.