Jeroen van Wensen Premium Corner

Bouwend Nederland moet niet bedelen, maar bouwen

19 juni 2020Leestijd: 3 minuten

Als het aan Bouwend Nederland ligt, staat Nederland straks vol peperdure bouwvallen op plaatsen waar niemand wil wonen. Bouwen, bouwen, bouwen, maar wel op kosten van de belastingbetaler. Natuurlijk mag iedereen opkomen voor zijn eigen belang, maar de bouwlobby maakt het wel erg bont, schrijft Jeroen van Wensen.

De problemen op de huizenmarkt zijn bekend: de bevolking neemt toe, er is nu al een tekort aan huizen, en dat tekort neemt nog verder toe doordat allerlei obstakels de nieuwbouw vertragen. Van stikstof tot corona tot een te beperkte gronduitgifte door gemeenten.

Zeventien organisaties – die zich gezamenlijk presenteren als de ‘woningbouwalliantie’ – hebben een plan opgesteld om die obstakels uit de weg te ruimen. En als iedereen zich aan het plan houdt, dan verrijzen er de komende tien jaar 900.000 (!) huizen extra. Tot de alliantie behoren Bouwend Nederland, de NVM, brancheverenigingen uit de bouw, maar ook veel gemeenten, waaronder Rotterdam en Amsterdam.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.