Gertjan van Schoonhoven Premium Corner

Wie scheldt op Grunberg heeft bord voor de kop van hier tot het Vondelpark

06 mei 2020

Er waren veel inhoudelijke overeenkomsten tussen de 4 mei-toespraak van koning Willem-Alexander en die van schrijver Arnon Grunberg, maandag op de bijna lege Dam in Amsterdam en in de bijna lege Nieuwe Kerk. Toch was er voor de Koning overwegend lof, en kreeg Grunberg vanaf het moment dat hij was uitgesproken naast lof een ongelooflijke hoeveelheid drek over zich heen in de sociale media, schrijft Gertjan van Schoonhoven. De dag erna, dinsdag, Bevrijdingsdag nog wel, ging dat nog even door.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.