Arendo Joustra Premium Corner

Voorloper Elsevier Weekblad gedigitaliseerd en gratis doorzoekbaar

22 mei 2020Leestijd: 1 minuut

Dit jaar bestaat Elsevier als weekblad 75 jaar. Het eerste nummer verscheen op zaterdag 27 oktober 1945. Inderdaad, het kostte ruim een half jaar om het blad na de bevrijding uit te brengen. Dat het zo lang duurde, had alles te maken met tegenwerking door de gevestigde media en hun kornuiten in de toenmalige regering. Elsevier is als ­buitenbeentje geboren en dat altijd ­gebleven.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.