Jelte Wiersma Premium Corner

Welke media en journalisten nemen geld aan van Europese Commissie?

29 april 2020Leestijd: 3 minuten

De Europese Commissie blijft weigeren duidelijk te maken welke Nederlandse ‘journalisten’ geld van haar aannemen, schrijft Jelte Wiersma. Dat blijkt uit antwoorden van de Commissie op vragen van europarlementariër Derk Jan Eppink (Forum voor Democratie).

Elsevier Weekblad  probeert al sinds begin december 2019 te achterhalen welke ‘journalisten’ en ‘media’ geld aannemen van de Europese Commissie, om hoeveel geld het gaat en wat het doel is van deze subsidies.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van Elsevier Weekblad.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Na maanden wachten kwam de vertegenwoordiging van de Commissie in Den Haag met een onbevredigend antwoord, al gaf dat wel wat informatie prijs.

Toen dit europarlementariër Derk Jan Eppink (FVD) ter ore kwam, stelde hij aanvullende vragen aan de Commissie. De antwoorden kwamen vrijdag binnen. Opnieuw ontwijkt de Commissie de kernvragen: wie krijgt geld en hoeveel?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.