Eric Vrijsen Premium Corner

Moet Hoekstra Frans reptielenhuis redden? Dacht het niet

29 april 2020

Geen splitsing, geen verdere integratie, zei KLM-topman Pieter Elbers onlangs in Elsevier Weekblad over het verstandshuwelijk met Air France. Tegenover het personeel herhaalde hij dat dinsdag in een video-call, maar de spanningen met en vooral de irritatie over de Fransen nemen toe, ziet Eric Vrijsen.

De Franse regering ondersteunt het grotere Air France met 7 miljard euro om de coronacrisis te overleven. Het kabinet-Rutte III belooft KLM 2 tot 4 miljard. Hoe dit in zijn werk zal gaan, is nog onbekend. Maar de Fransen hebben de meeste macht in het Frans-Nederlandse concern en dus is de vrees reëel dat zij ook de Haagse staatssteun inpikken en KLM aan zijn lot overlaten.

Lees ook deze reconstructie van de strijd tussen Hoekstra en Zuid-Europa: Dit speelde zich af achter de schermen van de eurogroep

Binnen KLM is groot vertrouwen in CDA-minister Wopke Hoekstra van Financiën. Die stelde zich stevig op in de recente machtsstrijd met Zuid-Europa over de eurobonds en de hoop is dat hij op dezelfde manier dit luchtvaartgevecht wint.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.