Jelte Wiersma Premium Corner

Merkel moet Macron eens met Thatchers handtas op zijn plaats zetten

19 april 2020Leestijd: 4 minuten

De Franse president Emmanuel Macron (En Marche!) zegt dat het verzet van Duitsland en Nederland tegen euro-obligaties wel eens het einde van de Europese Unie (EU) kan inluiden. Door het uitblijven van meer financiële transfers naar Zuid-Europese landen zouden de EU-sceptische ‘populisten’ daar wind in de zeilen krijgen. Dit is een nogal curieus ‘dreigement’, want het omkeerde geldt ook: stemmen beide landen in, dan winnen de EU-sceptici in Duitsland en Nederland, schrijft Jelte Wiersma.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.