Gerry van der List Premium Corner

Het nut van het coronalied: samen zeuren schept een band

31 maart 2020

Zuur twitterend Nederland voelde zich verenigd in een vertoon van afkeer van het ‘coronalied’, schrijft Gerry van der List. Maar het is een particulier initiatief van mensen met goede bedoelingen. Laat die gasten lekker Zon zingen.

De geschiedenis van het moderne lied voor het goede doel kende een mooi begin. In november 1984 nam een illuster muzikaal gezelschap in Londen Do They Know It’s Christmas? op. Het nummer werd een kerstklassieker en bracht veel geld op voor de bestrijding van een hongersnood in Afrika.

Vijf maanden later volgden Amerikaanse popsterren het inspirerende voorbeeld en zongen samen We Are the World. De hit bracht een imponerende reeks grootheden samen. Bruce Springsteen, Bob Dylan, Michael Jackson, Stevie Wonder, Tina Turner, Diana Ross, Paul Simon en ga zo maar door.

Ellie Lust vergrootte het cynisme over het ‘coronalied’

Gezien deze voorgeschiedenis viel het aantal Bekende Nederlanders dat zich gisteren bij Eva Jinek had gemeld om Zon te promoten, nogal tegen. De voormalige politiefunctionaris Ellie Lust en de voormalige kickbokser Remy Bonjasky staan niet bekend om hun vocale kwaliteiten. Dat juist zij voor Jinek waren opgetrommeld, vergrootte alleen maar het cynisme over het ‘coronalied’.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.