Marijn Jongsma Premium Corner

Coronavirus legt structurele zwakte eurozone bloot

12 maart 2020Leestijd: 3 minuten

Het tumult op de financiële markten doet het ergste vrezen voor de economische gevolgen van het besmettelijke coronavirus. Aandelenkoersen dalen en de vlucht naar veilige staatsobligaties drukt de rente tot een historisch laag niveau. Zoals gebruikelijk lokken verkopen nieuwe verkopen uit. Een neerwaartse spiraal die wordt versterkt door geautomatiseerde handel. Hierdoor ontstaat een neiging tot overdrijven, schrijft Marijn Jongsma.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.