Marijn Jongsma Premium Corner

Reorganisatie Belastingdienst lost onderliggende problemen niet op

15 januari 2020Leestijd: 2 minuten

In 2009 deed toenmalig McKinsey-consultant Wopke Hoekstra onderzoek bij de Belastingdienst, schrijft Marijn Jongsma. Twee jaar later werd hetzelfde bureau gevraagd in hoeverre de dienst de aanbevelingen had doorgevoerd. Vreugde alom, zo blijkt uit een brief van de directeur-generaal van de Belastingdienst van mei 2011: de resultaten zijn verbeterd, de kosten gedaald. ‘We zijn op koers.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.