Jeroen van Wensen Premium Corner

Huizenprijzen blijven stijgen zolang de rente daalt

10 januari 2020

Geen woningcrisis, maar woningnood. Dat zei makelaarsvereniging NVM donderdag over de huizenmarkt, waar nauwelijks betaalbare huizen te vinden zijn. Die nood houdt voorlopig aan, schrijft Jeroen van Wensen. In ieder geval zolang de rente laag staat – en dat duurt nog wel een tijd.

In 2010 stonden op Funda bijna hele Amsterdamse straten in de verkoop, tegen prijzen waarom tegenwoordig meewarig wordt geglimlacht. Tien jaar later ziet de huizenmarkt er volstrekt anders uit. Betaalbaarbare huizen zijn nauwelijks meer te vinden. En op meer dan een uur reizen afstand, in Lelystad bijvoorbeeld, ook al niet. Dat is fantastisch nieuws voor de 4,5 miljoen huiseigenaren. Die zitten met het eigen huis op een goudmijn – de koopstarter heeft het nakijken.

(afbeelding: NVM)

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.