Afshin Ellian Afshin Ellian

Iraanse generaal Soleimani was een rasechte terrorist

03 januari 2020Leestijd: 2 minuten

De Verenigde Staten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag de Iraanse generaal Qassem Soleimani gedood bij een luchtaanval op een vliegveld in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Soleimani gaf leiding aan de Quds divisie van de Islamitische Revolutionaire Garde, die in april door Amerika als terreurorganisatie werd bestempeld. In 2015 schreef Afshin Ellian deze column over Soleimani.

[…]

‘De man in de schaduw’, zo luidde de bijnaam van Soleimani. Een geheimzinnige generaal, van wie tot niet lang geleden weinig foto’s openbaar waren. Een aantal jaren geleden werd geopperd dat Soleimani op de dodenlijst van de CIA staat.

Foto’s

Het Iraanse regime was woedend. Sinds de burgeroorlog in Syrië komt de naam van Soleimani vaak in het Iraanse nieuws. Ook het regime zelf verspreidt zijn foto’s. Waarom wordt deze man door Amerika en Israël zo gehaat?

Soleimani is de generaal van het internationale terrorisme. In het Midden-Oosten (Palestina, Syrië, Irak, Libanon, Jemen, et cetera), in Afrika (Sudan, Zuid-Afrika), in Latijn-Amerika en zelfs in Europa zijn personen en groepen die onder het bevel van Soleimani staan.

Zijn mannen en vrouwen verzamelen inlichtingen, kopen apparatuur en wapens, voeren terreuracties, en waar mogelijk vormen ze een militie.

Redder van de sjiieten

Soleimani staat rechtstreeks onder bevel van de Iraanse leider ayatollah Khamenei. Omdat Soleimani wereldwijd wordt gezien als een terrorist, probeert Khamenei hem bij het gewone volk populair te maken door hem neer te zetten als de redder van alle sjiieten.

Terwijl Soleimani ook de soennitische bevriende terreurgroepen – zoals de Islamitische Jihad in Gaza en de Hizebe-Islami van Afghanistan – onder zijn hoede heeft.

Bij de operatie rond Tikrit [maart 2015], die in alle opzichten door Soleimani is bedacht, is hij rechtstreeks betrokken. Ironisch. Soleimani vocht ooit, in de jaren tachtig, als een gewone officier bij de Revolutionaire Garde tegen het Iraakse leger van wijlen Saddam Hussein.

Paradijsbestormers

Nu staat hij op het punt om met zijn milities de geboorteplaats van Saddam Hussein te bezetten.

Ooit zei ayatollah Khomeini, de aanstichter en de leider van de Iraanse revolutie, dat de bevrijding van Jeruzalem via Karbala moet gaan. Dat gebeurt nu.

Lees ook deze column van Afshin Ellian: Terreur is de kerntaak van de Iraanse  Revolutionaire GardeAli Khamenei bij ceremonie Revolutionaire Garde

Irak is in handen van de Revolutionaire Garde. Damascus is ook nu in handen van het Iraanse regime – nu de rest van Syrië nog. Aan het einde van Syrië ligt de Golanhoogte.

Het zijn de paradijsbestormers die elkaar aan de poorten van Tikrit bevechten. De sjiitische en soennitische milities zijn allemaal onderdeel van het islamitische terrorisme.

Generaal Soleimani en kalief Abu Bakr Al-Baghdadi zijn twee kanten van dezelfde medaille: de paradijsbestormers en vijanden van het vrije Westen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.