Jelte Wiersma Premium Corner

Brexit: EU toont ware protectionistische aard

10 januari 2020Leestijd: 5 minuten

Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en de Britse premier Boris Johnson hebben hun openingsbod gedaan voor de onderhandelingen over de relatie tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Duidelijk is dat de EU Britse goederen en diensten alleen onbelast toelaat tot de EU-markt als het land de EU-standaarden respecteert. Dit toont opnieuw aan dat de EU-markt een doel op zich is en niet een middel om eenieder welvarender te maken, schrijft Jelte Wiersma.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.