Marijn Jongsma Premium Corner

Toeslagenaffaire vervelend, maar mag niet leiden tot gedogen fraude

04 december 2019Leestijd: 3 minuten

Het belastingsysteem is al jaren een speelbal van politieke belangen, schrijft Marijn Jongsma. Maatregelen die begrijpelijk beginnen, zinken steevast weg in een moeras van compromissen. Het is inherent aan een politieke cultuur waarin een groot aantal partijen de eigen achterban moet bedienen, en daardoor niet helemaal te voorkomen. Maar het wordt ronduit kwalijk als de Tweede Kamerleden die deze toeters en bellen bedenken, zich in het geheel niet bekommeren om de praktische uitvoerbaarheid.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.