Afshin Ellian Afshin Ellian

Taghi is gevallen engel van multiculturele samenleving

20 december 2019Leestijd: 4 minuten

Ridouan Taghi, die in Dubai is opgepakt en naar Nederland gebracht, krijgt in Arabische media de bijnaam ‘engel des doods’. Een juiste benaming voor de poortwachter van de Mocro maffia, schrijft Afshin Ellian. ‘Gelukkig heeft hij de islam en de jihad nog niet ontdekt.’

Hebbes, Ridouan Taghi is naar Vught gebracht. In de extra beveiligde inrichting (EBI), oftewel het Nederlandse Alcatraz, zal hij nu en hopelijk de rest van zijn leven doorbrengen. De ongewenste vreemdeling van Dubai is in een land gebracht waar hij nog minder gewenst is. Toen de kranten in de Golfregio over de organisatie van de engel des doods (Malaikat al-Mawt) schreven, begreep ik deze metaforische aanduiding niet. In tegenstelling tot velen onderschat ik de Arabische journalisten niet. Maar wat heeft Ridouan Taghi met engelen te maken?

Perzische en Arabische media noemen hem Rezvān, de ‘engel des doods’

Afshin Ellian

Prof. mr. dr. Afshin Ellian (Teheran, 1966) is hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap en wetenschappelijk directeur van het Instituut voor Metajuridica aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Hij schrijft wekelijks onder meer over de idealen en vrijheden van de westerse cultuur.

Ridouan werd in de Perzische en Arabische media als Rezvān (Ridhwan) geschreven. Rezvān is een Arabisch woord dat ‘behagen’ en ‘tevredenheid’ betekent. Rezvān is dus in het Arabisch en Perzisch een gewoon woord. Maar het wordt ook als een voornaam gebruikt. Er zijn daarom mensen die in Iran of Arabische landen Rezvān heten. Maar het heeft ook een andere betekenis. Rezvān is de poortwachter, de bewaker van het paradijs in de islam. Hij is een engel. Dat is de reden dat de Arabische kranten, op een ironische wijze, hem en zijn organisatie als engel des doods hebben aangeduid.

Ridouan Taghi is de hoofdverdachte in het Marengo-proces waarin de liquidatie van eigen mensen, ook onschuldige burgers, en drugshandel centraal staan. In de Perzische media, in en buiten Iran, hadden ze het slechts over twee liquidaties. Ze schreven over twee liquidaties in Nederland, die vermoedelijk in opdracht van Taghi, maar op verzoek van de Iraanse regering zijn uitgevoerd. Er werden twee Iraanse dissidenten (in Almere en in Den Haag) geliquideerd. Eigen liquidatie eerst, zou je bijna denken!

Taghi zit ook achter ‘vergismoord’ zoon Marokkaanse opperrechter

Ook is hij in Marokko een gezochte crimineel. Per ‘ongeluk’ liet hij de zoon van een Marokkaanse opperrechter doden. Dit soort moorden heet tegenwoordig, vergismoorden. Taghi en zijn organisatie hebben wellicht nog meer vergismoorden gepleegd, dan die ene moord in Marokko. Was hij uitgeleverd aan Marokko, dan zou hij de levenslange gevangenisstraf kunnen krijgen. En nu zijn wij met hem opgezadeld. Volgens De Telegraaf zijn de kosten per gedetineerde in de EBI ongeveer 532 euro per nacht. Afgezien van dit bedrag, kost hij ons nog meer: de extra beveiliging die specifiek voor Taghi moet worden georganiseerd.

Lees ook het commentaar van Gerlof Leistra: Arrestatie van Taghi is eerste stap. Nu doorpakken

Toch is het onvermijdelijk dat Taghi in Nederland wordt berecht. Hij wordt verdacht leiding te geven aan de meest moorddadige criminele organisatie in de recente Nederlandse geschiedenis. De Nederlandse overheid is het aan de nabestaanden en slachtoffers verplicht om hem ter verantwoording te roepen voor zijn misdadige handelingen waarvan hij verdacht wordt.

Taghi’s advocaat Weski brengt aanzien advocatuur fors naar beneden

De advocaat van Taghi, Inez Weski stelde dat haar cliënt door de Nederlandse overheid is ontvoerd. Weski lijkt geen last te hebben van overdrijvingen.

Terecht wijst minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid (CDA) erop dat het overbrengen van Ridouan Taghi van Dubai naar Nederland geheel volgens de regels van de rechtsstaat is gegaan. Er is geen enkele aanwijzing dat de Nederlandse overheid in strijd met recht heeft gehandeld. Dat weet advocaat Weski ook. Immers Taghi is door de autoriteiten in Dubai ongewenste vreemdeling verklaard, en daarna werd hij met behulp van Nederland naar het land van zijn paspoort uitgezet.  Met dit soort uitspraken brengt Weski, uitgerekend in een zaak waar het ook nog om een vermoorde advocaat gaat, het aanzien van advocatuur fors naar beneden. Als de autoriteiten in Dubai hun eigen wetten niet acht hebben genomen, is dat niet een probleem voor de Nederlandse overheid. Het OM moet zich immers slechts aan onze wetten houden.

Een serieuze strafrechtsadvocaat verdedigt zijn of haar in cliënt in de rechtszaal en vermijdt onzinnige uitspraken in de media.

Ook volgens de Koran is Taghi strafbaar

Als Ridouan oftewel Rezvān denkt dat Allah hem genadig zal zijn, vergist hij zich daarin. In Soera Al-Hadid (IJzer) in vers 20 waarin zijn naam voorkomt, zegt Allah:

‘Weet dat het wereldse leven slechts een spel is, een vermaak, een versiering en opschepperij tussen jullie en wedijver in vermeerdering van bezit en kinderen, als de gelijkenis van een regen waarvan de planten (die zij voortbrengt) bij de boeren verwondering wekt. Daarna worden ze droog en je ziet ze geel worden, en vervolgens worden ze tot vergane resten. En in het Hiernamaals is er een harde bestraffing en een vergeving van Allah en welbehagen (warid’wãnun, afgeleide van Rezvān, AE). En het wereldse leven is niets dan een verleidende genieting.’

De moord (vergismoord) op twee moslims waarvan Rezvān in Marokko en in Amsterdam wordt verdacht, valt onder de Koranische categorie ‘bestraffing’.

Ridouan Taghi heeft de jihad gelukkig nog niet ontdekt

Er is natuurlijk altijd een tenzij. En dat is tijdens de jihad. Rezvān voerde echter geen jihad.

Gelukkig heeft Rezvān de islam en jihad nog niet ontdekt. Want met zijn talent zouden we dan in een echte nachtmerrie zijn terechtgekomen.

Ridouan, Rezvān is een gevallen engel van onze multiculturele samenleving. Niet voor niets heet zijn organisatie in de media: Mocro maffia!

Rezvān is de poortwachter van Mocro maffia!

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.