Jeroen van Wensen Premium Corner

Ondernemer moet betalen om belasting te mogen betalen

21 december 2019Leestijd: 2 minuten

Betalen om belasting te mogen betalen. Het klinkt als een slechte grap, maar voor ondernemers is het de nieuwe realiteit. En een slechte zaak, schrijft Jeroen van Wensen.

Bij veel ondernemers viel deze week een brief op de deurmat over ‘eHerkenning’. Dat is kort gezegd het nieuwe DigiD-systeem van de Belastingdienst, maar dan voor bedrijven. Het dient ter vervanging van de huidige inlog-methode, die zo lek is als een mandje.

Lees ook dit commentaar over de Belastingdienst: Hoog tijd voor een nieuw belastingstelsel

Nu wil het geval dat de Belastingdienst er (terecht) niet op vertrouwt dat het zelf een goed werkend, veilig inlogsysteem kan bouwen. Dus heeft de Belastingdienst die dienst uitbesteed aan vijf commerciële bedrijven, waaronder KPN.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.