Eric Vrijsen Premium Corner

Goed dat Snel opstapt, maar eerst debatteren was beter geweest

19 december 2019

Staatssecretaris Menno Snel (D66) stapte gisteren op. Hij trok dapper de consequenties uit het falen van zijn Belastingdienst. Toch had hij beter eerst alle vuile was buiten kunnen hangen tijdens een laatste debat, schrijft Eric Vrijsen.

Al jaren zijn er problemen met het uitbetalen van fiscale toeslagen. Snel zei terecht dat hij niet kon goedmaken wat al tien jaar fout liep. Maar voor de allerlaatste communicatieblunder in deze kwestie – gedupeerden kregen eindelijk hun dossiers, waarin nog even hele pagina’s waren zwartgelakt – daarvoor droeg hij de politieke verantwoordelijkheid.

Gedupeerden reageerden onthutst, geëmotioneerd, verweesd. Wie moet hun probleem nu oplossen? Dit gaat toch zomaar niet? Een bewindsman leest een verklaring van enkele minuten voor in de Tweede Kamer en maakt zich uit de voeten. Sommigen waren in tranen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.