Jeroen van Wensen Premium Corner

Prima koehandel om stikstof en pensioen

09 december 2019Leestijd: 2 minuten

Het zou een opmerkelijke speling van het lot zijn wanneer de stikstofproblematiek leidt tot hogere pensioenen. Toch stuurt 50PLUS daar met ouderwetse politieke koehandel op aan. In dit geval een goede zaak, schrijft Jeroen van Wensen.

Henk Krol (50PLUS) sprak dit weekend in het programma WNL op zondag steun uit voor de stikstofwet. De Eerste Kamerfractie van 50PLUS gaat akkoord, maar alleen als het kabinet op zijn beurt akkoord geeft voor een onderzoek naar de rekenrente, zei Krol. Steun van de seniorenpartij voor de stikstofwet kan hard nodig zijn, omdat het kabinet geen meerderheid heeft in de senaat.

Uiteraard hoopt 50PLUS dat het onderzoek naar de rekenrente uitwijst dat deze best wat omhoog kan. Iets waar de partij al jaren voor pleit, en het kabinet juist op tegen is. Veel pensioenfondsen hebben de afgelopen jaren de uitkeringen niet kunnen verhogen, wegens hun slechte financiële positie. Die slechte financiële positie valt in één klap op te lossen, door een hogere rekenrente toe te staan. Pensioenfondsen worden op papier rijker, dus kunnen pensioenuitkeringen weer worden geïndexeerd – iets dat goed uitpakt voor de achterban van 50PLUS.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.