Premium Lock Prima koehandel om stikstof en pensioen

09 december 2019Leestijd: 2 minuten
Voormalig 50Plus-fractievoorzitter Henk Krol. Foto: ANP.

Het zou een opmerkelijke speling van het lot zijn wanneer de stikstofproblematiek leidt tot hogere pensioenen. Toch stuurt 50PLUS daar met ouderwetse politieke koehandel op aan. In dit geval een goede zaak, schrijft Jeroen van Wensen.

Henk Krol (50PLUS) sprak dit weekend in het programma WNL op zondag steun uit voor de stikstofwet. De Eerste Kamerfractie van 50PLUS gaat akkoord, maar alleen als het kabinet op zijn beurt akkoord geeft voor een onderzoek naar de rekenrente, zei Krol. Steun van de seniorenpartij voor de stikstofwet kan hard nodig zijn, omdat het kabinet geen meerderheid heeft in de senaat.

Uiteraard hoopt 50PLUS dat het onderzoek naar de rekenrente uitwijst dat deze best wat omhoog kan. Iets waar de partij al jaren voor pleit, en het kabinet juist op tegen is. Veel pensioenfondsen hebben de afgelopen jaren de uitkeringen niet kunnen verhogen, wegens hun slechte financiële positie. Die slechte financiële positie valt in één klap op te lossen, door een hogere rekenrente toe te staan. Pensioenfondsen worden op papier rijker, dus kunnen pensioenuitkeringen weer worden geïndexeerd – iets dat goed uitpakt voor de achterban van 50PLUS.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog niet een account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw