Robbert de Witt Premium Corner

Kaags miljoenenhulp is goed voor het geweten, niet voor Palestijnen

30 november 2019

Minister Kaag wil de financiële hulp voor de UNRWA komend jaar hervatten, nu de problemen daar lijken opgelost. Maar deze gul gefinancierde VN-organisatie houdt de Palestijnen al decennia aan het infuus en doet wat een Palestijnse overheid eigenlijk zou moeten doen, schrijft Robbert de Witt.

De rotte appels zijn weg, en dus vindt D66-minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) dat Nederland komend jaar weer de Haagse hulp aan UNRWA kan hervatten.

De ethische commissie van de Verenigde Naties bracht dit jaar een keihard rapport naar buiten over deze VN-organisatie die jaarlijks honderden miljoenen geeft aan Palestijnen voor onderwijs, voedsel en andere essentiële zaken. In het management zou sprake zijn van machtsmisbruik, intimidatie en ‘het onderdrukken van afwijkende meningen’. Daarop schortte Nederland de gift van 13 miljoen euro per jaar op.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.