Premium Lock Geachte Hans Brug, moedig om voor uw zaak te staan

19 oktober 2019Leestijd: 3 minuten
RIVM-directeur Hans Brug (midden) bij boerenprotest De Bilt. Foto: ANP.

Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd advies aan iemand in het nieuws. Deze week aan RIVM-directeur Hans Brug, die zijn werk verdedigde voor de poorten van de hel.

Onzalig is het land dat zijn wetenschappelijke instituten miskent. Zo valt er vast van alles te zeggen over het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), maar toch zeker niet wat ‘boze boeren’ de afgelopen week stelselmatig beweerden – dat het instituut de metingen van stikstofuitstoot manipuleert om de agrarische sector een beentje te lichten.

Buitengewoon intimiderende sfeer in Biltse Rading

Onno Aerden

Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd communicatie-advies aan iemand (m/v) die de publiciteit haalde.

U werd woensdag op een podium in de Biltse Rading ter verantwoording geroepen voor die veronderstelde malversaties. In een buitengewoon intimiderende sfeer – geheel in stijl: eerder tijdens het boerenprotest was al een deur van een provinciehuis gesneuveld en enig hekwerk omvergereden. Wegafzettingen van de politie werden massaal genegeerd.

Uw korte toelichting – kortweg: wij meten zorgvuldig en volgens internationale standaarden – ontlokte boegeroep van de duizenden boeren. De spreekstalmeester introduceerde u als ‘Van de Burg’ en noemde u na uw korte optreden kortweg ‘Burg’. Eerder had ze onder luid gejuich al geroepen: ‘De RIVM liegt altijd.’

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog niet een account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw