Premium Lock De – bescheiden – risico’s van een televisieverslaving

14 oktober 2019Leestijd: 2 minuten
Bron: Unsplash

Een van de – talrijke – gespreksonderwerpen die ik bij voorkeur mijd, zijn hobby’s, schrijft Gerry van der List. Gevraagd naar mijn favoriete bezigheid zou ik graag iets inspannends noemen. Bergbeklimmen bijvoorbeeld of salsadansen. Maar verreweg mijn belangrijkste liefhebberij is televisie kijken. Als ik dit met enige schroom beken, is een meewarige blik mijn deel. Soms meen ik zelfs enige minachting te signaleren.

Dat in mijn geval helaas zelfs sprake is van een zekere verslaving, merk ik tijdens vakanties. Zo was ik vorige week in Egypte. Daar hebben ze ook televisie, maar de plaatselijke taal is bar lastig te volgen. Weliswaar kun je via internet tegenwoordig gelukkig gewoon gemiste Nederlandse programma’s bekijken, maar dan moet je het doen zonder grote beeldbuis en kun je niet live kijken.

Elsevier Weekblad-redacteur Gerry van der List zit graag en vaak voor de tv. Wekelijks doet hij verslag van zijn kijkervaringen.

Ik weet nog dat ik zaterdagavond met heerlijk weer op een Egyptisch terras smakelijk zat te eten en toen dacht: ik had nu Sparta-FC Twente kunnen zien. De frustratie daarover was nog groter door het besef dat ik eerder die dag de – volgens Teletekst bijzonder spannende – wedstrijd tussen Kiki Bertens en Ashleigh Barty had gemist. Op het strand liggen is fijn natuurlijk, maar tennis kijken fijner.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw