Gerry van der List Premium Corner

De – bescheiden – risico’s van een televisieverslaving

14 oktober 2019

Een van de – talrijke – gespreksonderwerpen die ik bij voorkeur mijd, zijn hobby’s, schrijft Gerry van der List. Gevraagd naar mijn favoriete bezigheid zou ik graag iets inspannends noemen. Bergbeklimmen bijvoorbeeld of salsadansen. Maar verreweg mijn belangrijkste liefhebberij is televisie kijken. Als ik dit met enige schroom beken, is een meewarige blik mijn deel. Soms meen ik zelfs enige minachting te signaleren.

Dat in mijn geval helaas zelfs sprake is van een zekere verslaving, merk ik tijdens vakanties. Zo was ik vorige week in Egypte. Daar hebben ze ook televisie, maar de plaatselijke taal is bar lastig te volgen. Weliswaar kun je via internet tegenwoordig gelukkig gewoon gemiste Nederlandse programma’s bekijken, maar dan moet je het doen zonder grote beeldbuis en kun je niet live kijken.

Elsevier Weekblad-redacteur Gerry van der List zit graag en vaak voor de tv. Wekelijks doet hij verslag van zijn kijkervaringen.

Ik weet nog dat ik zaterdagavond met heerlijk weer op een Egyptisch terras smakelijk zat te eten en toen dacht: ik had nu Sparta-FC Twente kunnen zien. De frustratie daarover was nog groter door het besef dat ik eerder die dag de – volgens Teletekst bijzonder spannende – wedstrijd tussen Kiki Bertens en Ashleigh Barty had gemist. Op het strand liggen is fijn natuurlijk, maar tennis kijken fijner.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.