Jelte Wiersma Premium Corner

Merkel en Macron dringen Europa Afrikanen en Aziaten op

26 september 2019Leestijd: 2 minuten

Sommigen verkeren nog steeds in de veronderstelling dat de Europese Unie een samenwerkingsverband is. Niets is minder waar, zo bleek maandag 23 september maar weer eens. De Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) en de Franse president Emmanuel Macron (En Marche!) bepaalden dat Afrikanen en Aziaten die per schip of bootje de Middellandse Zee oversteken naar Italië of Malta worden gebracht, schrijft Jelte Wiersma.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.